Конференція з нагоди 25-річчя ХНУВС

17.10.2019 09:55

   У Харківському національному університеті внутрішніх справ відбулась Міжнародна науково-практична конференція «Особливості застосування антикорупційного законодавства: від розслідування до вироку суду», співорганізатором якої виступила Громадська рада при МВС України.

   У науковому заході взяли участь голова Громадської спілки «Центр запобігання та протидії корупції», голова Громадської ради при МВС України, член Колегії МВС України Володимир Мартиненко, начальник відділу запобігання корупції Управління запобігання корупції та проведення люстрації МВС України Сергій Яременко, начальник ГУНП в Харківській області Валерій Сокуренко, директор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Харківської обласної державної адміністрації Олексій Максимов, старший радник з питань боротьби з корупцією Консультативної місії Європейського Союзу в Україні Джозеф Гюлай, експерт з питань боротьби з корупцією Консультативної місії Європейського Союзу в Україні Богдан Шапка, координатор Регіонального представництва КМЄС у м. Харкові Роберт Жулкєвскі, експерт з питань реформи прокуратури Регіонального представництва КМЄС у м. Харкові Владислава Ірінєєва, ректор університету, полковник поліції Дмитро Швець, голова Кримінологічної Асоціації України перший ректор ХНУВС, Олександр Бандурка, ректор ХНУВС 2012–2015 рр. Сергій Гусаров, представники правоохоронних органів, закладів вищої освіти України та зарубіжних держав.

   Відбулися засідання секцій за напрямами: діяльність уповноважених органів та спеціальних органів зі слідчими функціями; адвокатська практика; судова практика. Учасники конференції оцінили корупційні ризики та визначили особливості функціонування системи запобігання та протидії корупції в діяльності своїх підрозділів та установ. Жваве обговорення викликало відзначення вагомої ролі громадянського суспільства та засобів масової інформації у запобіганні корупції та боротьбі з її проявами.

   У рамках конференції також пройшов круглий стіл «Визначення корупційних ризиків у діяльності МВС України, шляхи запобігання та протидії корупції в МВС України». Учасники заходу обговорили актуальні питання щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів у ЗВО МВС України, підходів до організації протидії корупції в системі МВС України, оцінки корупційних ризиків у діяльності Державної міграційної служби та заходи щодо їх усунення, правових аспектів організації роботи із запобігання корупції в сервісних центрах МВС та інші.

   Під час круглого столу було презентовано методичні рекомендації щодо організації роботи із запобігання корупції юридичних осіб, що належать до сфери управління МВС, які підготовлені науковцями Харківського національного університету внутрішніх справ.

   За матеріалами конференції та круглого столу видано збірник тез та доповідей учасників наукового заходу.


Особливості застосування антикорупційного законодавства: від розслідування до вироку суду (завантажити)