Круглий стіл «Захист прав дитини»

18.12.2018 20:01

     18 грудня 2018 року в рамках роботи Наукового товариства студентів, курсантів, слухачів, аспірантів, ад`юнктів, докторантів і молодих вчених, з нагоди Всеукраїнського тижня права, на кафедрі кримінального права і кримінології факультету № 1 Харківського національного університету внутрішніх справ було проведено круглий стіл за темою «Захист прав дитини».

     У заході взяли участь голова наукового товариства Харківського національного університету внутрішніх справ, к.ю.н. Заболотна Ю.В., заступник голови наукового товариства, к.ю.н. Шевчук Т.А., представники наукових гуртків кафедр кримінального права і кримінології (керівник – професор кафедри кримінального права і кримінології, д.ю.н., доцент Ященко А.М.); криміналістики та судової експертології (керівник – викладач кафедри криміналістики та судової експертології, к.ю.н. Заболотна Ю.В.); теорії та історії держави і права (керівник – професор кафедри теорії та історії держави і права, к.ю.н., доцент Загуменна Ю.О.).

     Молоді науковці виступили з актуальними цікавими та змістовними доповідями: «Права дитини в Україні»; «Соціальне сирітство: порушення та захист прав дитини»; «Протидія булінгу»; «Права дітей з інвалідністю»; «Омбудсман у справах дітей: права, функції та повноваження»; «Сексуальна експлуатація дітей»; «Момент визначення початку життя»; «Особливості участі дітей у суспільних перетвореннях» тощо.

     В обговоренні проблемних питань взяли участь всі учасники заходу. Під час підведення підсумків роботи круглого столу керівники наукових гуртків підкреслили виключну роль науки у реформуванні законодавства України щодо захисту прав дітей.